måndag 10 september 2018

Aster är en häxa!


Witch boy
Molly Knox Ostertag

Alla i Asters familj har någon form av medfödd magisk gåva. Kvinnorna är alla häxor medan männen är så kallade formbytare, de kan anta ett djurs skepnad. Aster har dock insett att han är undantaget, han får inte till det där med formbytandet utan känner sig mer nyfiken på att lära sig de magiska formler som häxorna ägnar sig åt. 
  Detta är dock strikt förbjudet då alla vet vad som kan ske när en pojke börjar ägna sig åt häxmagi. Asters mormor hade en tvillingbror som förstördes av att utöva förbjuden magi. Hans förmåga att byta form förstördes också och han kunde bara bli stora, fruktansvärda odjur. Trots dessa varningar så kan Aster inte låta bli att vara nyfiken på häxmagin. 
  När sedan flera av de andra pojkarna som hör till Asters släkt försvinner spårlöst inser Aster att han kanske måste ta risken och använda sig av magin för att ta reda på vad som hänt med dem. Föga anar Aster att han kommer att konfronteras med en mäktig person ur hans eget förflutna.

Rasande spännande serie som en läser ut snabbt men samtidigt också en fin berättelse om hur viktigt det är att tro på sig själv och sin rätt att få vara annorlunda.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar