måndag 24 september 2018

Tuva vs Sjörået - slutstriden


Mareld
Camilla och Viveca Sten

Tredje boken om Tuva, flickan som hör till havsfolket, är här och det är lika spännande som alltid. 
En båt med hundratals passagerare sjunker och alla ombord omkommer. Tuva anar genast att det är Sjörået som ligger bakom. Frågan är bara varför Sjörået, som Tuva lyckades jaga på flykt i den förra boken Sjörök, skulle vilja orsaka en sådan fruktansvärd olycka? 
  Det visar sig att Sjörået smitt ondskefulla planer i sitt gömställe på Östersjöns botten. Här har hon genom blodsoffer samlat på sig oerhörda mängder magi som hon nu är redo att släpp loss för att en gång för alla driva bort människosläktet från skärgården. 
  Tuva tvingas än en gång att riskera sitt liv för att rädda människorna som hon älskar. Det drar ihop sig till en slutstrid där bara en kan segra. Blir det Tuva eller Sjörået?

Det här är SÅ bra! Välskrivet och med ett flyt som gör att en bara vill fortsätta läsa. Karaktärerna är alla intressanta så en vill följa dem genom deras äventyr. Dessutom är det en bok fylld med action och spännande mytologi som bidrar till läsglädjen. 
  Kan inte nog rekommendera de tre böckerna i serien om Havsfolket (de två tidigare böckerna kan du också läsa om här på bloggen). En liten varning, Mareld slutar med en cliffhanger så en hoppas verkligen att det kommer fler böcker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar