fredag 8 januari 2016

Välkomna tillbaka och terminens första boktips!

Nu är det dags för en ny, spännande termin! Hoppas ni alla haft ett fint lov och att ni hunnit med att läsa en hel massa bra böcker! Det har jag gjort så håll koll på bloggen för det kommer att dyka upp recensioner med jämna mellanrum under vårterminen.
  Först ut är den andra boken i en serie som jag började läsa under 2014 (http://framtidsmediateket.blogspot.se/2014/10/fullt-os-medvetslos.html) men som jag först nu fått chansen att läsa vidare i:PAX 2: Grimmen
Åsa Larsson/Ingela Korsell
Illustrerad av Henrik Jonsson

Bok två av vad som ska bli tio böcker är minst lika spännande och läskig som bok ett. 
  En varelse som påminner om en stor varg eller hund attackerar människor vid en övergiven kyrkoruin i Mariefred och det är upp till de två bröderna Viggo och Alrik att än en gång stoppa ondskan. De får hjälp av Estrid och Magnar och de skrifter som finns i det magiska biblioteket. Till en början tror killarna att de har att göra med en varulv eller en hamnskiftare men efter utforskningar visar det sig vara en så kallad grim som attackerar människor. Vad en grim egentligen är och om bröderna lyckas stoppa den får du läsa själv! 

När jag var på bokmässan i september så passade jag på att lyssna på författarna till den här boken och de berättade om hur de ville att PAX-serien som skulle vara som en bra TV-serie, varje bok är ett avsnitt som avslutas med en cliffhanger som gör det omöjligt för läsaren att inte vilja läsa vidare! De talade också mycket om hur viktiga illustrationerna är för böckerna och det förstår man när man läser boken. Henrik Jonsson är fenomenal på att illustrera monster och action men han lyckas också förtydliga och fördjupa de mer emotionella bitarna av berättelsen. Tillsammans bildar bilder och text en riktigt bra läsupplevelse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar