måndag 11 januari 2016

Svarta madam, gastar och magi


PAX 5: Gasten
Åsa Larsson/Ingela Korsell
Illustrerad av Henrik Jonsson

Så återvänder vi till Mariefred ännu en gång men nu dröjer det ett tag innan vi kan fortsätta att läsa om Alrik och Viggo - nästa bok släpps först i April. Det blir en lång väntan för även om alla böckerna har varit bra så är den här något alldeles extra!

Tre elever i Viggo och Alriks skola bestämmer sig för att leka Svarta Madam och råkar på så sätt frigöra ondskan i form av tre gastar. Gastarna visar sig vara spökena av tre bröder som lynchats av Mariefredsborna många år tidigare då de gjort sig skyldiga till att ha kidnappat och mördat flera barn! De tre bröderna säger sig ha tvingats till detta av någon eller något som kallade sig för Lilla mor. Viggo och Alrik kommer tillsammans snart bli varse om att Lilla mor kan komma att bli deras farligaste motståndare hitintills!

Med den här boken höjer författarna intensiteten ytterligare några snäpp. Vi får veta mer om personerna kring Viggo och Alrik. Estrid, ena delen av det syskonpar som vaktar det magiska biblioteket, får en avgörande roll i kampen mot ondskan då hon alltmer börjar bejaka sina krafter som häxa. Iris väljer sida och hjälper Estrid så att denna kan förstå mer om den magi hon kan frigöra. Samtidigt så tycks det som om att den vi misstänker är svarthäxan, gör alltmer för att få stopp på Viggo och Alrik...kommer hon att lyckas?

Läs mer om de spännande böckerna här: http://www.bonniercarlsen.se/pax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar