fredag 15 januari 2016

En magisk cirkus och förbjuden kärlek


Nattens cirkus
Erin Morgenstern

Två magiker som kallar sig för Prospero och Alexander H befinner sig i en ständigt pågående kraftmätning. Denna bygger på att de tar sig an var sin adept som de lär upp till enastående magiker som sedan ska utmana varandra i diverse magiska tricks. Den som härdar ut längst står som segrare, den som förlorar får betala med sitt liv. 
  I den senaste omgången har Prospero valt ut sin dotter Celia, vars mamma tog sitt liv efter att hennes kärlek till Prospero förblivit obesvarad. Alexander H har i sin tur tagit sig an den föräldralöse pojken Marco. De båda ungdomarna får en speciell spelplats där de ska utmana varandra - Le cirque des Reves, drömmarnas cirkus. 
  Tvekampen pågår under flera år och alltmedan tiden går inser Celia och Marco att de älskar varandra men deras kärlek är förbjuden. Bara en kan vinna tvekampen! Kan de båda undslippa sina fäders vilja och på något sätt få leva ut sin kärlek?

En fantasifull bok fylld med flera fantastiska karaktärer och minst sagt hisnande magi. Det är en bok för dig som är van läsare och som gillar böcker fyllda av kärlek, dramatik och magi. En rätt tjock bok men lättläst trots sitt omfång, så låna, läs och låt dig svepas med i magin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar