fredag 8 januari 2016

Hämnd från andra sidan


PAX 3: Mylingen
Åsa Larsson/Ingela Korsell
Illustrerad av Henrik Jonsson

Dags för den tredje boken av hittills fem publicerade. 
  Viggo och Alrik har med nöd och näppe överlevt dusten med grimmen. Speciellt Alrik råkade rejält illa ut, något som han tyvärr också gör i den här delen. 
  Halloween närmar sig och alla eleverna på brödernas skola laddar för fester och discon. Tyvärr är där något ondskefullt som vill framförallt två syskon, Tove och Loke, illa. 
  Ondskan visar sig i form av en så kallad myling, ett barn som mördats och aldrig begravts i vigd jord. Därför har hon återvänt från andra sidan för att hämnas på de som har någon anknytning till den som dödade henne. Hur detta rör Tove och Loke och om ondskan går att stoppa innan Alla helgons dag, då den är som starkast, får du reda på i Mylingen.

Återigen spännande och bladvändarvänligt till tusen! I den här delen introduceras också en ny karaktär, den hemlighetsfulla tjejen Iris som verkar ha full koll på Viggo och, speciellt, Alrik. Är hon vän eller fiende? Det är väl inte så illa att det är hon som är den svarthäxa som misstänks ligga bakom allt det skrämmande som händer i Mariefred?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar