fredag 20 augusti 2021

Världen efter kriget.

 


Det svarta regnet
Stina Nilsson

Sverige någon gång i framtiden. Tolvåriga Liv bor i en enslig stuga tillsammans med sin familj, mamma Ide, pappa Jonatan och lillasyster Frida. 
  Tillvaron är hård efter ett krig som utplånat stora delar av befolkningen och drivit flera av de överlevande på flykt. Det är ont om föda och det faller ofta ett svart regn som tycks bära på en farlig smitta. Livs pappa har blivit sjuk och beter sig alltmer våldsamt. 
  Enligt föräldrarna så var det onda trollkarlar som förstörde världen och skapade farliga demoner som tog människor i besittning och förändrade dem. Liv och hennes lillasyster kommer bli varse att detta troligtvis inte är sant utan istället var det onda människor som förstörde den trygga tillvaron. 
  Kampen för överlevnad blir allt tuffare och Liv drivs till att begå hemska handlingar för att ens ha en chans att överleva.

En mycket spännande och välskriven bok som vann första pris i förlaget Bonnier Carlsens manustävling. När en läser så är det inte svårt att förstå varför, läsaren fångas direkt i Livs kamp för överlevnad. Boken får under hösten en uppföljare: Den svarta staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar