måndag 23 augusti 2021

Vad döljer sig i Salen?

 


Salen
Nina och Willem Källmodin

De tre bästisarna Lo, Harry och Johanna ser framemot att få tillgång till ett nytt skolbibliotek efter sommarlovet. 
  Väl tillbaka i skolan så är fortfarande utrymmet där biblioteket ska ligga en enda stor byggarbetsplats. Eleverna får veta att bygget råkat ut för en del märkligheter och därför fått skjutas upp. Lo och de två vännerna bestämmer sig för att titta närmare på byggarbetsplatsen. Därinne hittar de en gömd dörr bakom en bokhylla. När de lyckas öppna dörren ser de att bakom denna finns ett helt klassrum som tycks ha stått orört i flera år! 
  I detta glömda klassrum hittar de ytterligare en dörr som leder in till ett förråd. På baksidan av förrådsdörren ser de klösmärken, det tycks som om någon eller något försökt ta sig ut ut förrådet. 
  Snart börjar det hända märkliga, övernaturliga händelser och det tycks som om någon försöker kontakta Lo, Harry och Johanna, någon som tycks vara fången och till varje pris vill släppas ut. 
  Vad är det egentligen som hänt på skolan? De tre vännerna börjar undersöka saken och kommer en skrämmande historia på spåren.

En spännande mysrysare skriven av Nina och Willem Källmodin, de är mor och son. Willem var bara tolv år när han skrev boken tillsammans med sin mamma. Du kan läsa lite om honom här:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar