fredag 27 augusti 2021

Affe och Lea har en hemlighet ihop.

 

Hajpen
Emma Askling

Lea och Affe, som både går i femte klass, har bestämt sig för att de tillsammans ska starta en skoltidning. I denna ska de skriva om allt som händer på deras skola, Centralskolan. Nu ska de bara se till så att så många som möjligt blir intresserade av deras projekt och vill läsa det. Lea och Affe ska skapa en hajp!
  Tidigare så brukade Lea hänga med bästisen Ayla men denna har nu börjat hänga mer med Elsa som också går i deras klass. Lea tycker att Ayla förändrats sedan hon började hänga med Elsa, hon är inte intresserad av sport längre utan vill hellre hålla på med smink och snacka om killar. Dessutom är Ayla inte speciellt schysst mot Lea längre. Lea undrar hur hon kan gå vidare om hon och Ayla inte kan vara vänner längre?
  Alltmedan Affe och Lea jobbar för att skapa intresse för skoltidningen så drar det ihop sig för en stor innebandyturnering på Centralskolan. Många lag ska mötas och Lea som ska vara med är superpeppad! Problemet är bara att det verkar som om det kan bli svårt att få ihop ett lag från Leas klass. Hur ska det gå om Lea inte kan spela? Och kommer skoltidningen verkligen att bli en framgång? En avgörande förändring vad gäller Affe och Leas projekt kan bli avgörande om det blir flipp eller flopp.

En lättläst och bra bok om livet i en helt vanlig femteklassares liv som kan var nog så dramatiskt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar