tisdag 17 augusti 2021

Emma och sökandet efter bekräftelse.

 


Airtight
Niclas Christoffer

Emma, en sjuttonårig tjej som är rätt ensam och som inte många lägger märke till i skolan. Hon har en bästa vän, Noah, som hon brukar rida tillsammans med. 
  Hemma är det inte så bra heller, Emma är adopterad och relationen till adoptivmamman Eva är rätt usel. Eva dricker och drar sig inte för att misshandla både sin man och även Emma. 
  För att göra det ännu mer komplicerat så har Emma inlett ett förhållande med en av timvikarierna på skolan, den lite äldre men mycket snygge Felix. Relationen bygger mest på sex och frågan är egentligen om Felix och Emma vill samma sak med relationen? 
  När Emma är hemma hos Felix en kväll får hon ett SMS från Noah, han behöver prata med henne omedelbart men då Emma är helt fokuserad på Felix ignorerar hon meddelandet. Det kommer att få ödesdigra konsekvenser och Emmas tillvaro slås i spillror. Hon börjar agera alltmer destruktivt.

En tung och mycket explicit bok som skildrar en ung tjej som är beredd att gå mycket långt för att få uppmärksamhet, bekräftelse och kanske kärlek? Niclas Christoffer skriver effektivt och enkelt så det är svårt att sluta läsa när en väl börjat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar