tisdag 3 november 2020

Äventyr i böckernas värld.

 


Den magiska bokhandeln: Tilly och bokvandrarna
Anna James

Matilda Blad, som kallas för Tilly, bor tillsammans med sina morföräldrar Archie och Elsie i London. Tillys mamma försvann spårlöst när Tilly var nyfödd och vem hennes pappa är har Tilly aldrig fått veta.   Morföräldrarna driver en bokhandel, Blads bokhandel, så Tilly har växt upp med böcker omkring sig. Hennes favoritböcker är bland annat Anne på Grönkulla, Alice i underlandet samt En liten prinsessa.
  En dag när Tilly sitter och läser i bokaffären dyker en rödhårig flicka upp ur tomma intet, en flicka som är påfallande lik Anne på Grönkulla! Det visar sig verkligen vara Anne och genom en märklig form av magi så kan Anne ta med sig Tilly till Grönkulla! 
  Tilly inser att hon har förmågan att "bokvandra", hon kan ta sig in i böcker och leva med i den påhittade handlingen! Att bokvandra har dock tydliga regler som inte får brytas för då kommer den skrämmande Enoch Chalk att spåra upp Tilly och sätta stopp för hennes vandringar. 
  Tilly kan inte motstå frestelsen och börja vandra in i flera av sina favoritböcker och snart börjar hon misstänka att hennes försvunna mamma kanske också var en bokvandrare. Kan Tilly hitta mamman i en bok och finns svaret på frågan om vem Tillys pappa är också i en bok?

En bok för sig som älskar böcker och fantasifulla äventyr! Den är spännande och fylld med referenser till klassiska böcker - en blir verkligen sugen på att läsa eller läsa om flera av de böcker som Tilly har som favoriter. 
  Detta är den första boken om Tilly, fler finns på engelska så vi får hoppas att fler delar översätts till svenska.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar