onsdag 11 november 2020

Är Emilia i fara?

 


Gravens gåta
Mårten Melin
Illustrerad av Mattias Olsson

En ny kort rysare med fantastiska illustrationer. Precis som i Husets hjärta så är detta en spännande berättelse som berättar om hur det övernaturliga tar sig i in i vardagen. 
Här möter vi Jimmy som är försenad till en lektion och bestämmer sig för att gena över en kyrkogård. Väl inne på kyrkogården händer något märkligt. Jimmy får en vision av en gravsten med ett namn på och en röst som säger ett gatunamn. 
  Det märkliga är att på gravstenen står det dagens datum, det är alltså någon som dött samma dag! Detta är ju inte rimligt, en person som dött kan ju inte begravas samma dag som hen gick bort? 
  Namnet på gravstenen är Emilia Grankvist och gatunamnet som Jimmy hörde är på en gata alldeles i närheten. Kan det vara så att Emilia är i fara och befinner sig just på den gata som Jimmy hört namnet på? Jimmy beslutar sig för att ta reda på om hans vision var sann och om Emilia befinner sig i dödsfara!

Spännande historia och med grymma illustrationer är detta en perfekt bok för dig som vill läsa en hel bok på en rast eller innan du somnar på kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar