måndag 27 april 2020

Intriger i år 6.


Sanning eller konsekvens
Annika Thor

När Nora kommer tillbaka till skolan och år sex efter sommarlovet har något förändras. Hennes bästa vän Sabina svarar knappt på tilltal och hänger istället med Fanny och hennes gäng. Nora känner sig snabbt utanför och hennes frustration över att bli lämnad utanför driver henne till att göra saker som hon egentligen inte vill. 
  I klassen går också den mobbade Karin som ständigt utsätts för trakasserier från Sabina och Fanny. Nora ser vad som pågår men vågar inte stoppa det. När Karin försöker få kontakt med Nora och frågar om de inte kan hänga så vägrar Nora. Karin kommer ändå att dras in i konflikterna mellan de andra tjejerna på ett synnerligen obehagligt sätt. Allt drivs till sin spets på en fest hemma hos Fanny.

En bok som trots att den har över tjugo år på nacken fortfarande känns väldigt aktuell och relevant. Thor skriver lättläst men trovärdigt om hur lätt det är att dras in i ett spel där ingen i slutändan står som vinnare. En bok om hur svårt det kan vara att vara sann mot sig själv och att våga stå emot det som en vet egentligen är fel. Mycket läsvärd bok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar