måndag 20 april 2020

Berättelsen om Joakim von Anka.


Farbror Joakims liv
Don Rosa

I detta mästerverk får vi följa Joakim von Ankas strapatsfyllda liv från det att han var en fattig anka i Skottland, som tjänar sin första krona genom att putsa skor, fram tills den dagen då han blir världens rikaste anka. 
  Vägen till rikedomarna är fylld av fantastiska äventyr över hela världen som läsaren får ta del av genom tolv briljanta kapitel. Vi får bland annat träffa Björnligan, Glittriga Gullan, Joakims systrar Matilda och den hetlevrade Hortensia och givetvis dyker även Kalle Anka upp på ett hörn också. 
  
Don Rosa har utgått från de serier som skaparen av Joakim von Anka, Carl Barks, skrev och tecknade under sin karriär. Rosa har sedan på egen hand kompletterat Joakims livshistoria med allehanda äventyr och detaljer som tillsammans skapar inte bara en magnifik svit av serier utan också ett enastående porträtt av en av de mest kända seriekaraktärerna genom tiderna.
  Det här är bland det bästa vi läst och är ett måste, inte bara för fans av farbror Joakim och de andra ankorna, utan för alla som är det minsta intresserade av tecknade serier. Vi säger det igen, ett mästerverk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar