torsdag 25 april 2019

Hawa är tillbaka!


Tack för allt
Christina Wahldén

Hawa, tjejen som vi mötte för första gången i boken Falafelflickorna, bor fortfarande kvar i en förort någonstans i Sverige och hon drömmer fortfarande om att bli polis när hon blir stor. 
  Det är stökigt i området där Hawa bor tillsammans med sin familj och en dag blir hon och kompisen Sana vittne till en skottlossning på den lokala pizzerian! Det visar sig att två gäng, Lejonen och Skorpionerna, ligger i fejd med varandra i frågor om pengar och knark. Fejden eskalerar alltmer och snart sker det nya, hemska våldsdåd i området. 
  Hawa och Sana inser snart att de, som vittnen till ett av våldsdåden, är i fara och kan komma behöva hjälp av polisen. Som tur är så har Hawa kontakter som hon kan vända sig till, det är flera i hennes omgivning som är beredda att hjälpa till när fara hotar bland annat polisen Alex och bibliotekarien Barbro. Tillsammans kanske de kan få stopp på våldet?

Det här är rasande bra och spännande, faktiskt snäppet bättre än första boken om Hawa. Det här är en sådan bok som en lär sig en hel del av när en läser - Wahldén är mästare på att skriva högaktuella böcker om sådant som en läser om i tidningen. Hon blir dock aldrig tråkig utan glömmer aldrig bort att skriva så spännande att det är svårt att inte sluka hennes böcker. Hoppas verkligen att det kommer fler böcker om Hawa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar