torsdag 22 mars 2018

Vem är den Huvudlöse Hämnaren?


Mysteriet på Örnklippan
Kristina Ohlsson

De båda styvsyskonen Bonnie och Charles rymmer hemifrån i protest över att deras föräldrar vill att familjen ska flytta till London. De båda tar sig till Bonnies mormor Vivian i det lilla samhället Skuggviken där hon bor i ett gammalt hus som ligger vid fyren uppe på Örnklippan. Några av mormoderns anställda är bland annat det äldre paret Douglas och Alba samt ridläraren Paul.
  Bonnie och Charles tänker att de ska kunna ta det lugnt hos Vivian medan deras föräldrar tänker om gällande flytten till London men där visar de sig snabbt få fel. För i Svartviken har en liten pojke vid namn Sven försvunnit och ingen tycks hitta honom. Det tycks som om det vilar en förbannelse över Skuggviken och det tycks ha med legenden om den huvudlöse hämnaren att göra. Denne hämnare sägs att dött till havs och krossats mot klipporna vid stranden i Skuggviken. 
  Snart blir Bonnie och Charles varse om att hämnarens död kanske inte var någon olyckshändelse och det är därför hämnaren inte fått ro efter döden. Någon ska betala priset för hans död och inte ens oskyldiga barn går säkra!

Ja, vad ska en säga? Kristina Ohlsson levererar igen! Det är spännande, läskigt och fullt med oväntade vändningar - det är svårt att veta vem en ska lita på i den här boken. När en väl börjat läsa så kan en inte sluta och mot slutet blir det ruskigt spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar