torsdag 8 mars 2018

Kärlekens irrvägar.


Du känner mig så väl
David Levithan & Nina LaCour

En kväll på en bögbar i San Francisco träffas Mark och Kate. Mark är på baren tillsammans med sin bäste vän Ryan som han är hemligt förälskad i. Kate har i sin tur hamnat på baren mer eller mindre av misstag. Hon har stuckit ifrån en fest där hon skulle ha träffat en tjej, Violet, som hennes vänner talat sig varma om länge. Kate känner att hon inte fixar att träffa Violet den här kvällen, hon är rädd för att både hennes egna och Violets förväntningar inför mötet inte ska infrias när de väl träffas. 
  Väl på baren bevittnar Kate hur Ryan mer fler mindre krossar Marks hjärta då han dras till en annan kille, Taylor. Kate blir den som får trösta Mark och utifrån detta oväntade möte spirar en stark vänskap som kommer att behövas under den kommande veckan då det kommer att storma rejält i både Marks och Kates liv.

Här får vi följa Kate och Mark under en tumultartad tid i deras liv där inte bara kärleken strular utan även stora beslut om deras framtid ska tas. Författarna har delat upp boken på så sätt att i varannat kapitel följer vi Kate för att i nästa kapitel få läsa om det som händer ur Marks synvinkel. Det är romantiskt och framförallt är det härligt att få läsa en bok där det queera inte är något udda utan bara självklart. 
  Fler recensioner av David Leviathans böcker hittar du om du söker på hans namn här på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar