måndag 27 november 2017

En berättelse i berättelsen.


The Marvels
Brian Selznick

Året är 1766 när berättelsen börjar. Vi befinner oss på ett skepp, Kraken. På skeppet möter vi två bröder, Marcus och Billy. De är de enda som lyckas överleva när skeppet sjunker i en storm. De lyckas ta sig till en ö där Marcus, den äldre av bröderna, dör. Efter många om och men blir Billy räddad och förs till London där han hamnar på The Royal Theatre och den verkliga historien om den ökända teatersläkten Marvel kan börja på allvar! 
  Hela denna spännande berättelse berättar författaren Brian Selznick i bilder, inte en rad med text dyker upp utan det är bara att följa berättelsen med ögonen! 
  Efter nästan 400 sidor med bilder så förflyttas läsaren hastigt och lustigt till år 1990 där vi nu, genom text, får följa en pojke som heter Joseph Jervis som rymt hemifrån och, precis som Billy, hamnat i London där han bestämt sig för att söka upp sin mystiske morbror Alexander Nightingale. Hur hänger dessa två tillsynes helt skilda berättelser samman? SE och läs denna fantastiska bok för att få gåtans lösning!

Brian Selznick har tidigare skrivit böcker som En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret och Underverk (båda har recenserats här på bloggen) och med The Marvels (som endast finns att läsa på engelska) fortsätter han att berätta magiska historier med hjälp av både vackra bilder och välskriven text. En av mina favoritförfattare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar