tisdag 14 november 2017

Jakten på sanningen.


I rosens mitt
Martin Widmark / Ola Skogäng

Stockholm, 1945. 
  Tolvårige Stefans mamma Sonja har tagit sitt eget liv och Stefan och hans pappa Karl-Erik ska nu fira jul för första gången utan henne. Både Stefan och Karl-Erik är tyngda av sorg och saknad så det tycks inte bli någon behaglig jul. De båda kan heller inte uttrycka sin sorg för varandra så pappan flyr in i sitt arbete och lämnar Stefan ensam på själva julafton! 
  Det är då som Stefan hittar ett paket till honom från en vän till hans mamma. Paketet innehåller ett förstoringsglas! Vem kan ha gett Stefan detta och varför? När Stefan en stund senare bläddrar igenom lite brev som föräldrarna skickat till varandra då mamman levde ser han att mamman, som var ingenjör, efterlämnat kryptiska budskap i de rosor som hon ritat i breven till pappan. 
  Budskapen tycks vara ett slags ledtrådar till en hemlighet som Sonja inte vågat dela med sig till vare sig sin man eller son. Kan det vara så att Stefans mamma var indragen i något som ledde till hennes död? Kanske tog hon inte livet av sig utan blev mördad? 
  Stefan ger sig ut på Stockholms gator för att följa mammans ledtrådar. Snart inser han att någon förföljer honom, någon som tycks vara beredd på att göra allt för att hindra Stefan från att får reda på sanningen!

En spännande och lättläst berättelse som är fylld av fina illustrationer, det är lite som att läsa en serie. Sökandet efter sanningen på Stockholms gator blir bara mer och mer spännande ju närmre sanningen Stefan kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar