måndag 4 december 2017

I Glömskan är inget vad det tycks vara.


Glömskan
Johanna Olsson

Hedda har tillsammans med sin mamma och lillebror Teo tvingats fly sitt hem för att undkomma mammans våldsamma kille Tomas. Den lilla familjen har tagit sig till Heddas mormor Astrid som bor i den avlägsna byn Glömskan. Hedda vantrivs och är ständigt vaksam, tänk om Tomas dyker upp? 
  En dag när Hedda undersöker de djupa skogarna kring Glömskan möter hon Simon som tycks bo i ett ödehus mitt ute i skogen. Till en början är de båda allt annat än förtjusta i varandra men sakta men säkert växer en stark vänskap fram. Vänskapen fördjupas när Heddas lillebror Teo en dag försvinner spårlöst. 
  Heddas mamma går ner sig totalt i sorg och oro medan Hedda snabbt inser att det inte kan vara Tomas som dykt upp och kidnappat hennes lillebror. Hon blir snart varse om att det rör sig övernaturliga väsen i skogarna kring Glömskan och ett av dessa väsen har nu tagit hennes lillebror!     Vem som är kidnapparen och varför just Teo kidnappats visar sig vara frågor med mer skrämmande svar än Hedda någonsin kunnat ana. Med hjälp av Simon bestämmer hon sig för att få hem sin bror igen.

En spännande och lite läskig bok fylld med magiska väsen från den nordiska mytologin såsom vittror och skogsrån. Johanna Olsson har lyckats med att föra in dessa övernaturliga väsen i den vanliga svenska vardagen - denna blandning mellan det övernaturliga och det realistiska gör boken extra spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar