torsdag 19 oktober 2017

Halloween: Mardrömmen blir verklighet


Pax 9: Maran
Åsa Larsson / Ingela Korsell 
Illustrerad av Henrik Jonsson

Bok nio av tio i den spännande serien om bröderna Alriks och Viggos kamp mot ondskan i Mariefred är äntligen här! 
  Bröderna har tillsammans med häxan Iris än en gång undkommit svarthäxan i hennes försök att ta död på dem alla tre. Däremot har de inte lyckats stoppa henne från att fortsätta försöka komma åt magin i det magiska biblioteket. 
  Svarthäxan är så nära att komma åt den magi hon så länge eftersträvat och hon tar nu hjälp av ett skrämmande väsen, Maran, för att nå sitt mål. Maran kan inkräkta i människors drömmar och manipulera dem till att avslöja hemligheter medan de sover. 
  Genom en magisk trollformel lyckas svarthäxan försänka Estrid i en djup sömn och där tar nu Maran sig in för att få Estrid att avslöja det som behövs för att Svarthäxan ska få tillgång till det magiska biblioteket. 
  Som tur är vet Iris ett sätt att förhindra detta, Alrik och Viggo kan genom magi ta sig in i Estrids dröm för att där stoppa Maran! Ett uppdrag som visar sig vara förenat med livsfara.

Inte så mycket nytt att tillägga, det är som vanligt rasande spännande och tempot är högt. Extra spännande är att en här får veta alltmer om de magiska krafter som de båda bröderna besitter. De har krafter som kommer att komma väl till pass i striden mot svarthäxan. 
  Sista boken i PAX-serien, Draugen, kommer sommaren 2018. Det blir en lång väntan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar