fredag 27 oktober 2017

Halloween/Augustpriset: Lilla Hon och spökena


Den förskräckliga historien om lilla Hon
Lena Ollmark
Illustrerad av Per Gustavsson

Dags för sista boktipset inför Halloween och det här är nog min favorit av alla läskiga böcker jag plöjt nu under oktober! 
  Det här är en alldeles underbart läskig, rolig och lite sorglig saga för alla åldrar om lilla Hon (hon heter egentligen något helt annat men kallas alltid bara för just lilla Hon) som inget hellre vill än att få leka med sina klasskompisar i kuddrummet. 
  Klasskompisarna är dock väldigt elaka och vägrar släppa in henne i kuddrummet. Istället berättar de hemska berättelser om alla de spöken som ska finnas på skolan. 
  På vinden finns Lärarinnan som hängde sig bara för att kunna stanna kvar på skolan och spöka! I matsalen finns Matfarbrorn som sägs ha använt barn som ingredienser i den mat han serverade på skolan medan han levde! Tillsist så finns där Slöjdflickan och Bibliotekspojken som är på tok för läskiga att berätta om här, de två får du själv läsa om!
  När klasskompisarna nu lyckats skrämma vettet ur lilla Hon så säger de till henne att om hon vågar gå upp på vinden själv så kommer hon att få komma in i kuddrummet. Trots att lilla Hon är livrädd för vad som finns däruppe så bestämmer hon sig för att gå upp på vinden. Väl där blir hon givetvis instängd av sina elaka klasskompisar. Vad väntar egentligen på lilla Hon i vindens mörker?

Det här är suveränt, det är både blodigt och roligt, läskigt och charmigt. Berättat med gott humör av Lena Ollmark, som skrivit flera andra läskiga böcker, och bloddrypande illustrerat av Per Gustavsson. Boken har nominerats till det fina Augustpriset, en nominering som den är väl värd!

Med detta tipset så passar jag på att önska GLAD OCH LÄSKIG HALLOWEEN! Ha ett fint höstlov, läs många läskiga böcker, se många ruskiga filmer och ät mycket gott godis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar