måndag 30 januari 2017

Hemlig kärlek


Bara tre ord
Becky Albertalli

Simon är sexton år, går på high school och mailar, under namnet Jacques, med en kille som kallar sig Blue. De båda killarna går på samma skola men de vet inte vem den andre är. De båda killarna är homosexuella men de har inte kommit ut för någon än. I sina mail berättar de om allt de är med om och om allt som de tänker på. Det tycks som om både Simon och Blue är på väg att bli kära i varandra. 
  En dag blir Simon utpressad av en av sina klasskompisar, Martin. Denne har sett Simons och Blues mailkonversation. Han hotar nu med att avslöja denna om inte Simon lovar att hjälpa Martin med att få kontakt med en av Simons bästa tjejkompisar, Abby, som Martin är intresserad av.
  Intrigerna tätnar alltmer och snart vet inte Simon hur han ska gå tillväga, ska han våga komma ut och ska han våga ta reda på vem Blue egentligen är?

En riktig feel-good berättelse som också handlar om viktiga ämnen som att våga stå för den man är och att våga älska den man vill oavsett kön. Becky Albertalli har skrivit en riktigt romantisk berättelse som man slukar och som man mår väldigt bra av efter att man läst den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar