tisdag 17 januari 2017

Ett mord har begåtts.


Oktober är den kallaste månaden
Christoffer Carlsson

Det är oktober och i den lilla hålan Varvet letar sextonåriga Vega efter sin bror Jakob som försvunnit. Polisen letar också efter honom. Vega vet att brodern är involverad i något brottsligt då han tjänat pengar på att leverera hembränd sprit som deras farbror, Dan, producerat. 
  Under sommaren fick Vega följa med Jakob på hans leveransrundor. En kväll får Jakob ett samtal från farbrodern, den här gången är det något annat än sprit som ska tas om hand om, det rör sig om en människokropp. Någon har mördats och frågan är bara vem och varför? Vega bestämmer sig för att besvara dessa frågor för att förhoppningsvis kunna hjälpa sin bror. Svaret visar sig vara både invecklat och skrämmande.

Christoffer Carlsson har skrivit flera prisbelönta deckare för vuxna, detta är hans första roman för tonåringar. Det är en mycket välskriven och stämningsfull bok där man verkligen känner mörkret och vätan i skogarna som utgör stora delar av Varvet. Stämningen är olycksbådande från första sidan och ju närmre Vega kommer gåtans lösning desto mer spännande blir det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar