tisdag 24 januari 2017

En klassisk Dahl


Matilda
Roald Dahl

Matilda Vidrigsson är en mycket skärpt liten tjej som lär sig läsa rekordsnabbt och är duktig på det mesta. Tyvärr uppskattar inte föräldrarna henne alls utan de behandlar henne synnerligen illa. 
  När Matilda fyllt fem får hon börja skolan och hamnar i den underbara fröken Honungs klass. Äntligen är det någon som ser och uppskattar Matildas intelligens! Allt verkar vara frid och fröjd, Matilda stortrivs och får snabbt kompisar. 
  Det finns dock ett problem och det är skolans rektor, den minst sagt skrämmande fröken Domderasson. Hon hatar barn och mer än något annat hatar hon intelligenta barn så snart blir Matilda måltavla för fröken Domderassons trakasserier. 
  Som tur är vet Matilda precis hur hon ska hantera den elaka rektorn!

Det här är en av den brittiske författaren Roald Dahls mest berömda böcker, den har blivit både film och teater. Det är inte svårt att förstå varför, den är väldigt rolig och Matilda är en synnerligen härlig hjältinna. 
  Boken är fylld med galna händelser som blir ännu roligare med hjälp av Quentin Blakes suveräna illustrationer. En riktig höjdare som passar utmärkt som högläsning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar