fredag 27 januari 2017

En mördare går lös


Prinsessan och mördaren
Magnus Nordin

Nina har precis flyttat till Stockholmsförorten Söderbro tillsammans med sina föräldrar. Hon ska börja i klass 8b på Söderbroskolan. Under första dagen blir hon snabbt vän med populära Lenita och hennes tjejkompisar Catta och Sanna. I klassen går även Markus som snabbt fattar tycke för Nina och Teo som är Markus bäste polare. Teo är till skillnad från Markus en strulpelle som dricker alldeles för mycket på helgerna och ofta hamnar i bråk. 
  Lenita är störtförälskad i den coole Jajje som är gitarrist i bandet Defcon och Nina får hänga med tjejerna på en konsert med bandet. Problemet är bara det att Jajje inte är ett dugg intresserad av Lenita utan istället attraheras han av Nina. De känslomässiga komplikationerna är givna och snart är vänner plötsligt bittra fiender.
  Samtidigt som allt detta pågår i klass 8b är det någon som mördar unga pojkar i Söderbro. De hittas skändade och strypta och snart inser Nina, Markus och de andra att mördaren kan vara någon i deras närhet. Spänningen stiger och hotet fåra den okände mördaren kryper allt närmre.

Magnus Nordin är en av Sveriges bästa författare när det kommer till deckare och thrillers för ungdomar. Detta är en bladvändare av rang och man hålls i ovisshet ända in i det sista om vem mördaren egentligen är. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar