onsdag 12 oktober 2016

Svarthäxan är på jakt!


Pax 7: Pestan
Åsa Larsson/Ingela Korsell
Illustrerad av Henrik Jonsson

Så har vi kommit fram till bok sju i serien om de två bröderna Viggo och Alrik och deras kamp mot ondskan i Mariefred.
  Det närmar sig julafton men julstämningen lyser med sin frånvaro, människor är rädda då det hänt så många märkliga saker i Mariefred. Dessutom har flera personer blivit allvarligt sjuka, de blöder näsblod och blir allmänt förvirrade. De båda bröderna och deras vän, den unga häxan Iris, misstänker att det kan vara övernaturliga krafter som gör människor sjuka. Kan det vara så att pestan kommit till Mariefred?
  Samtidigt som de tre vännerna försöker ta reda på vad det är för sjukdom som drabbat Mariefredsborna är Iris också på jakt efter Svarthäxan - Iris har kommit på en djärv plan som ska leda henne till Svarthäxan. Frågan är bara om det är Iris eller Svarthäxan som är den jagade eller jägaren? Iris kommer snart att inse att Svarthäxan kan vara riktigt, riktigt farlig...

Ja, vad ska man säga? Ännu en klockren bok i den här bokserien som är galet spännande och som man bara vill ha mer och mer av! Nu återstår tre böcker och här får vi definitivt besked om vem Svarthäxan är och hon är en minst sagt obehaglig karaktär. Ni som inte börjat läsa PAX-serien, vad väntar ni på? Börja läsa NU!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar