tisdag 18 oktober 2016

Ett slott fyllt av hemligheter


Becca
Petter Lidbeck

En flicka, vars namn inte ska avslöjas här, lever på ett barnhem. Hon vantrivs då den elaka föreståndarinnan Florence ständigt pikar och trycker ner henne. Flickan har fötts med en missbildning och får ofta höra hur ful hon är och att ingen skulle vilja adoptera henne på grund av hennes utseende.
  En dag förändras allt, under en av sina promenader längs den vilda kusten möter flickan en man som tycks vara på väg att ta sitt liv! Hon stoppar honom och mannen, som visar sig vara den berömda filmstjärnan Max Winther, fattar genast tycke för den snälla flickan och beslutar sig för att ta henne bort från barnhemmet. 
  Flickan får nu följa med till Maxs hem, ett stort slott fyllt av stora rum och hemliga gångar. Flickan förstår också varför Max ville ta sitt liv, han och hustrun Judiths älskade dotter Becca har dött i en bilolycka. Max var den som körde bilen när Becca dog och han står inte ut med saknaden och skulden. 
  Trots den skugga av sorg och saknad som vilar över Max så älskar flickan att hon nu fått lämna barnhemmet. Hon tror nu att allt tungt och jobbigt ligger bakom sig men hon visar sig ha väldigt fel. I det stora slottet döljer sig hemligheter som någon eller några inte vill ska avslöjas.

En spännande bok där författaren inspirerats av en klassisk berättelse, Rebecca av Daphne DuMaurier, men den behöver du inte tänka på när du läser den här boken. Lättläst och dramatisk bladvändare för dig i år 4-6.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar