måndag 24 oktober 2016

En jakt på liv och död


Det magiska hjärtat
Kristina Ohlsson

Robertas bästa vän Charlotte har ett allvarligt hjärtfel som gör att hon måste tillbringa mycket tid hemma eller på sjukhus. Charlotte blir bara sjukare och sjukare och tillsist finns det bara en utväg, hon måste få ett nytt hjärta om hon ska överleva. Roberta känner sig maktlös, vad ska hon göra för att hjälpa Charlotte?
  En dag när Roberta är på en auktion tillsammans med sin morfar Horatio hittar de en mycket vacker jordglob som Horatio tycker att Roberta ska ropa in. Hon lyckas lägga det högsta budet i hård konkurrens med en kille som visar sig heta Eric. Roberta och Eric blir vänner och tillsammans inser de att det inte är en vanlig jordglob som Roberta nu har i sin ägo. Det är ett magiskt föremål som kan uppfylla en av ägarens önskningar, problemet är bara att man måste samla ihop några mycket speciella föremål som är långt ifrån lätta att få tag på. Vad ska Roberta önska sig och kan hon och Eric få tag i de föremål som krävs för att önskningen ska uppfyllas?

En både spännande och sorglig bok som hör till det bästa jag läst i år. Boken väcker många frågor och funderingar kring det här med livet och döden. Kristina Ohlsson skriver med stort allvar men blir aldrig tungrodd eller tråkig. En bok som passar både att läsa själv och att läsa högt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar