onsdag 26 oktober 2016

Mysteriet på Skarvön


Skarven
Sara Lövestam

Sommar i Stockholms skärgård och de tre omaka vännerna, Ludde, Johanna och Olivia upptäcker något märkligt på den mystiska Skarvön. På den ön har aldrig några människor synts till, det enda som lever där är stora flockar av skarvar, men nu har de tre ungdomarna sett en människa där! 
  De beslutar sig för att undersöka saken och innan de vet ordet av är de indragna i skrämmande händelser som inleddes för fem år sedan då en ung biolog dog under märkliga omständigheter.

Sara Lövestam har här skrivit en spännande deckare som rymmer så mycket mer. De tre ungdomarna bär alla på olika bördor. Olivias föräldrar vakar över henne som en hök då de är livrädda att något ska hända henne. Deras oro bottnar i att Olivias äldre syster, Vanna, gick bort i en tragisk olycka några år tidigare. 
  Ludde är mobbad i skolan på grund av att han är lite kraftig och har thailändskt påbrå. 
  Slutligen så har vi Johanna, som föddes som Johan och som nu kämpar för att få omgivningen att förstå att hon inte är en kille utan en tjej som heter Johanna. Det är inte en lätt kamp, speciellt inte då hennes pappa är minst sagt oförstående.

En riktig bladvändare med en spännande handling och en central trio som man snabbt tycker om och vill läsa mer om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar