tisdag 24 maj 2016

Silja & Melody - BFF!


Min coach Melody
Rose Lagercrantz & Rebecka Lagercrantz

Silja är en lite ensam tjej som inte kan vara med i de andra skolbarnens lekar på rasterna. Detta beror på att hon har en höftskada som gör att hennes ben är olika långa. 
  När Silja en dag får kontakt med den nya tjejen i klassen, Melody, får hon äntligen en vän. Melody är en tuff och framåt tjej som lever för att spela fotboll. Trots att tjejerna är rätt olika börjar de snart umgås flitigt. För Melody kan Silja berätta om sitt munspel som är magiskt, blåser man i det tre gånger och önskar något samtidigt slår önskningen in!
  Silja har opererats ett antal gånger i benen men ännu har ingen operation hjälpt och dessutom höll Silja på att dö under den senaste operationen! Inte konstigt att Silja blir både nervös och orolig när hon får veta att det är dags för ännu en operation. Kommer det att gå vägen den här gången, kommer Siljas ben att bli bra så att också hon kan börja spela fotboll?

En lättläst och spännande bok om två tjejer och deras vänskap. Passar bra som högläsning eller för dig som börjat läsa på egen hand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar