måndag 30 maj 2016

Gästrecension: De utstötta

Här kommer en recension skriven av Kasper i år 9! Tack för ett bra tips!
De utstötta
John Flanagan

Efter att John Flanagan förtrollat mig med sin serie "Spejarens lärling" trodde jag aldrig att han skulle kunna komma upp i samma klass igen, men han lyckades.

Boken handlar om Hal som beskrivs som en pojke som är smart, har mycket mod, och är väldigt uppfinningsrik. Han bor i Hallasholm, huvudstaden i Skandia. Skandia är ett kallt och ibland otrevligt land med barbariska krigare som skulle kunna beskrivas som vikingar. 
  Eftersom Hals mamma inte kommer från Skandia har Hal blivit utstött och har en enda vän, Stig, en kille i en liknande som Hal fast med ett hett temperament vilket sätter både honom själv och Hal i svåra situationer. 
  Precis som alla andra killar i Skandia drömmer Hal och Stig om att bli krigare. För att bli krigare måsta man klara av ett flertal prövningar under ett tre månader långt träningsläger. Under träningen blir killarna uppdelade i grupper som kallas broderband. Broderbanden tävlar sedan mot varandra om att vinna och bli krigare. Hal blir ledare för en av grupperna och ställs mot Tursgud som är ledare för ett av de andra broderbanden. 
  Alla i Hals broderband har en sak gemensamt. De är alla utstötta av olika anledningar, flera på grund av Tursgud, men Hal har ändå förhoppningar om att de ska kunna utmana de andra broderbanden i tävlingarna.

Jag gillar att John Flanagan har gjort en spinn off på sin förra serie och nu fokuserar på "barbarerna från norr" som de kallas i Spejarens lärling. Jag tycker det är bra att författaren tagit hänsyn till alla när han skrev boken eftersom han i inledningen av boken lagt till en ordlista så att alla kan följa med i texten. 
  De utstötta är en fantastisk bok och jag ger den 4 stjärnor med motiveringen att de är en väldigt spännande och rolig bok som är väldigt lätt att följa med i.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar