onsdag 4 maj 2016

Om ett snällt monster.


Monstret i natten
Mats Strandberg/Sofia Falkenhem

Frank bor tillsammans med sin föräldrar och lillebror Oliver i staden Yrred. Frank är inte den sportiga och populära typen som lillebror, han har få vänner och tycker bäst om att läsa.
  När Frank fyller nio år råkar han bli biten i handen av grannen Alices lilla hund Uffe. Kort därefter börjar Frank drömma om att han förvandlas till ett monster som bara vill bli klappat av människorna men när han kommer nära så blir alla livrädda och tror att han ska göra dem illa! 
  Drömmarna visar sig vara mer än bara drömmar, Frank förvandlas verkligen till ett monster. Han vill inget hellre än att berätta för sin familj och Alice om vad som hänt men han har ju sett hur människorna reagerat på honom när förvandlats till ett monster - hur ska då hans familj reagera om de får veta sanningen? 
  När det ser som mörkast ut för Frank får han hjälp från ett minst sagt oväntat håll - kanske är han inte det enda monstret i Yrred?

En finfin bok för monsterälskare och för alla som ibland känt sig lite udda. Boken är fint illustrerad av Sofia Falkenhem och passar väldigt bra för högläsning. En bok som jag tror både barn och vuxna kan tycka om, för oss vuxna läsare finns där en hel del referenser till skräckfiktion både på film och i litteratur.
 Detta är första boken i vad som ska bli en trilogi. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar