tisdag 24 maj 2016

Första boken om Maja Stormhatt


En häxa sitter barnvakt
Suzanne Mortensen 

Åttaårige Dannes föräldrar ska på fest och de har ordnat med barnvakt. Tyvärr så har det strulat till sig så Arbetsförmedlingen får skicka en vikarierande barnvakt. Till Dannes förskräckelse visar det sig att barnvakten är en livslevande häxa! 
  Maja Stormhatt, som häxan heter,  visar sig dock vara en riktig höjdare till barnvakt! Hon lär Danne magiska trollkonster, låter honom läsa ur hennes käraste ägodel, Stora häxboken, och bäst av allt -  hon lovar att Danne ska få följa med på en flygtur på hennes häxkvast! 
  Allt är tyvärr inte frid och fröjd då det visar sig att Maja är inblandad i ett utdraget krig mot de elaka trollkärringarna och framförallt med deras ledare Sassa Sotpacka. Under flygturen på häxkvasten kommer Danne att inse precis hur farliga och elaka trollkärringarna kan vara!

En spännande och rolig bok fylld med magi! Maja är en rolig och tuff karaktär som man genast vill läsa mer om så det är tur att det redan nu finns ytterligare två böcker om henne, Vilse i häxskogen och Häxkampen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar