måndag 9 november 2015

Sommar, sol och kärlek


Som eld
Sara Lövestam

Femtonåriga Anna ska som vanligt spendera sommaren på Sländö i Stockholms skärgård tillsammans med sin pappa. De bor i den slitna stugan Paradiset där de trots att de inte har det så fett kan njuta av sommaren. 
  En bit ifrån Paradiset spenderar den jämnåriga Louise sitt sommarlov med sin familj. Till skillnad från Anna och hennes pappa har Louise och hennes familj gott om pengar. De bor i en stor lyxvilla och har en påkostad, vräkig båt långt ifrån den lilla eka som Anna och hennes pappa har i sin ägo.   Anna och Louise kunde således inte vara mer olika men mot alla odds så börjar de umgås och snart förstår de att deras känslor för varandra går djupare än vanlig vänskap. Kan deras trevande kärlekshistoria överleva omvärldens krav och förväntningar?

En enkel men fin skildring av hur två till synes vitt skilda tjejer kan mötas och bli förälskade. Lövestam beskriver tjejernas känslor på ett trovärdigt sätt och blundar inte för de svårigheter som kan uppstå. Dessutom får man en härlig skildring av svensk skärgårdssommar på köpet när man läser boken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar