tisdag 29 september 2015

Vem är Margo Roth Spiegelman?


Pappersstäder
John Green

Artonårige Quentin är kär i Margo som går på samma skola som honom. De var barndomsvänner men gled ifrån varandra under årens lopp. Margo blev en av de coola och omsvärmade tjejerna medan Quentin blev en av de mer alldagliga och mindre omsvärmade killarna. Dock har Quentin alltid haft sina ögon på Margo, hans förälskelse må vara obesvarad men den dör inte för det. 
  Margo får rykte om sig att vara en vild tjej som tycks ha en outsinlig förmåga att ställa till med diverse bravader, som att klä in hela hus med toapapper, och att med jämna mellanrum rymma hemifrån. Dessa äventyr är något som Quentin mest får höra om i andra hand så han blir minst sagt förvånad när Margo en natt knackar på hans fönster och lockar med honom på en väldigt djärv hämndaktion! 
  Nattens äventyr blir något som Quentin sent kommer att glömma och han hoppas nu på att kontakten mellan honom och Margo kommer att återupptas. Problemet är bara att dagen efter deras nattliga äventyr är Margo spårlöst försvunnen. Hon har rymt än en gång och den här gången verkar det vara för gott. Som tur är har hon lämnat ledtrådar som Quentin, tillsammans med sina bästa vänner Ben och Radar, beslutar sig för att följa...kan de hitta Margo?

John Green gör det igen! Det här är den tredje boken av honom som jag läser och det är, återigen, en väldigt underhållande och engagerande bok som bara växer och växer ju mer man läser. Mot slutet av boken blir det förvånansvärt allvarligt och tankeväckande. Green är expert på att skriva lättsamt och väldigt bra om svåra men allmängiltiga ämnen. En riktigt bra bok som också filmatiserats.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar