måndag 14 september 2015

Pål & co på jakt efter rånare!


Hemsk misstanke
Pia & Teo Hagmar

Pål och hans mamma har precis tvingats flytta till en rätt trist och tråkig lägenhet på grund av att Påls pappa lämnat familjen för att flytta till Skara med sin nya tjej. Påls mamma har ont om pengar och Pål själv vantrivs i skolan där alla, speciellt extraläraren Sol-Britt skäller på honom. Som tur är har han i alla fall bästa vännen Fritz som stöttar honom i vått och torrt. 
  En kväll när Pål är på väg hem från Fritz har han ett skrik och en ruta som krossas. Strax därefter krockar han med en svartklädd person som kommer rusande från den lilla affären Gurkans livs. Affären har rånats och allt tyder på att den person som Pål krockade med är rånaren!
  Det hela är mest spännande till en början tycker Pål, alla klasskompisarna vill ju att han berättar om det som hände! Snart börjar dock Pål fundera över vem det var som han krockade med. Märkligt nog verkar hans mamma mycket gladare och hon har helt plötsligt råd att köpa både ny dator och andra prylar till Pål. Det kan väl inte vara så att mamman gjort något som hon inte borde ha gjort...?

En spännande och snabbläst bok för dig som går på mellanstadiet. Pia Hagmar är även författare till den spännande deckarserien Dalslandsdeckarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar