torsdag 27 augusti 2015

Gotland belägrat av zombier!!!


Varelserna: 
Elias bok
Emmas bok
Fristaden
Uppror

Magnus Nordin/Lars Gabel

I den här mycket spännande bokserien av Magnus Nordin utspelar sig handlingen på Gotland. Ett virus förvandlar människor till zombier och ingen går säker. 
  I första boken möter vi syskonen Emma och Elias som är på flykt efter att deras fosterföräldrar fallit offer för de smittade. Det räcker med ett litet skrapsår för att förvandlas till ett blodtörstigt monster. Elias har bestämt sig för aldrig överge sin lillasyster men att skydda henne är allt annat än lätt när de smittade ibland inte är det största hotet. Vanliga människor kan vara nog så farliga. 
  De båda syskonen hamnar i den ena mardrömslika situationen efter den andra men det ryktas om att man på fastlandet jobbar för att hitta ett botemedel mot smittan, kanske finns det hopp?
  Det är svårt att skriva något om de följande böckerna då man inte vill spoila det som händer men räkna inte med att alla överlever kampen mot de smittade! 
  De båda syskonen möter både nya vänner och nya fiender. Värst av dem alla visar sig Kapten Grip vara. Han hör till militären men har gripits av maktbegär och vansinne. Han är beredd att gå över lik för att bibehålla den makt han erövrat. Kampen för överlevnad blir både brutal och blodig.

Som sagt, det här är väldigt spännande och mycket lättläst. Fyllt med superba illustrationer av Lars Gabel. 
  Det märks att Nordin gillar skräckgenren, man känner igen en hel del från andra filmer och böcker i genren men författaren är skicklig och får läsaren att sluka böckerna. Nu kan man bara hoppas på att det kommer fler böcker för bok fyra slutar väldigt öppet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar