måndag 31 augusti 2015

Första boken om Hittebarnet


Hittebarnet del 1: Ficktjuvens vän
Bo R Holmberg

Föräldralöse Örn bor med sina två äldre bröder, Måns och Grels. De tre pojkarna för en fattig existens men lyckas hanka sig fram genom de stölder som de genomför för den skrämmande Vendors räkning. Allt går sin gilla gång enda tills den dagen då Måns och Grels blir gripna och förs till stadens fängelse. Örn beslutar sig för att han ska frigöra sina bröder till varje pris. 
  Inne i staden möter Örn snart den unga flickan Marta som, förklädd till pojke, livnär sig på att utföra fickstölder för samma man som Örns bröder jobbade för, Vendor.  Marta utser snabbt Örn till hennes så kallade mottagare, den som tar hans om stöldgodset som hon lyckas roffa åt sig från intet ont anande människor. 
  Samtidigt som Örn blir alltmer hemtam i staden planerar han hur han ska ta sig in i fängelset och frita sina bröder. Kommer han att lyckas och kommer han att klara sig igenom alla de faror som väntar på vägen?

Ett medeltida äventyr som inte innehåller många döda stunder men däremot en stor överraskning mot slutet som gör läsaren väldigt nyfiken på bok nummer två, Den blodröda manteln. Hoppas det inte dröjer alltför länge innan den kommer ut! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar