torsdag 20 augusti 2015

En otäck lek


Kurragömma
Petrus Dahlin

Trettonåriga Astrid ska åka på semester tillsammans med sin mamma till Malaga i Spanien. De har båda ett stort behov av att komma bort då Astrids pappa drunknat i en fiskeolycka och sorgen är minst sagt bedövande. 
  De båda har planerat att göra en vandring tillsammans men när mamman, som jobbar för ett resebolag, blir akut inkallad för att jobba blir Astrid lämnad ensam i det hus uppe i bergen som de hyrt. Meningen är att mamman bara ska vara borta ett dygn men krisen som hon kallats in för att lösa drar ut på tiden och Astrids ensamma dagar blir allt fler. 
  I närheten där Astrid bor ligger en liten by som verkar vara märkligt tom på barn. Inga av invånarna verkar inte heller vara så pigga på att prata med Astrid men de påpekar flera gånger för henne att det inte är en plats för barn. Astrid inser snart att något fruktansvärt har hänt i det lilla samhället och allt är kopplat till den sjö som ligger i närheten av byn. Hon får snart reda på att sjön egentligen är en stor vattenreservoar och i dess djup ligger en dränkt by som övergavs när vattenreservoaren skapades. Problemet är bara att byn inte var helt tom när vattnet dränkte den utan fem barn som lekte kurragömma där drunknade! Frågan är nu om där finns någon sanning bakom ryktena som säger att barnen inte fått ro utan rör sig i skogarna kring Astrids hus?

En riktigt bra och läskig spökhistoria av författaren till bland annat Hjärtlös. Dahlin skriver väldigt bra om både allvarliga ämnen som sorg och saknad samtidigt som han lyckas skapa en riktigt obehaglig stämning. Inte för dig som är mörkrädd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar