fredag 29 maj 2015

Välkommen till Max värld!


Jakten på den perfekta luggen
Petrus Dahlin

Max har nyligen flyttat från Stockholm till skånska Bösjö med sin familj. Han vantrivs och har dessutom både mobil- och internetförbud efter att ha ställt till med diverse otyg på de orter där familjen bott tidigare. 
  Max går i skolan men tycker det är lagom kul och han har egentligen bara en kompis, Patrik. Tillsammans brukar de två killarna träffas i Patriks garage där de meckar med en gammal moped som de har storslagna planer för. Utöver detta så ägnar Max mycket tid åt att rita serier (som läsaren får läsa i boken) och bekymra sig över sin lugg som sällan vill ligga som Max vill.  
  Det mesta rullar på utan att något speciellt händer fram tills den dagen Frida i Max klass får nys om att han ritar karikatyrer på lärarna i skolan. Det dröjer inte länge förrän bilderna börjar spridas som en löpeld i skolan och snart att Max en motvillig kändis. Frågan är bara vad skolans rektor och Max föräldrar kommer att tycka om att Max driver med lärarna? Om det inte var nog med detta så råkar Max dessutom få syn på en tjej som han blir blixtförälskad i! Hon heter Karima och är fosterhemsplacerad hos den ökände Tage Byxskit! Hur ska Max få kontakt med den perfekta Karima? 

En mycket rolig bok, sprängfylld med Max teckningar och serier som bara höjer bokens skrattkvot. Om du gillar böcker som Dagbok för alla mina fans så borde den här passa dig utmärkt!
  Petrus Dahlin har tidigare skrivit spännande böcker som Hjärtlös och böckerna om Skogens systrar. I dagarna kommer han med en ny bok, Kurragömma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar