tisdag 26 maj 2015

Krigskatt


Den fantastiska historien om katten som försvann
Michael Morpurgo

Året är 1943 och Andra Världskriget pågår för fullt. I den lilla engelska byn Slapton Sands bor tolvåriga Lily med sin mamma och morfar på en bondgård. Lilys pappa är sergeant och strider mot tyskarna runtom i världen. Till familjen hör också Lilys älskade katt Tips. 
  Kriget gör så att många människor tvingas lämna sina hem och det har elvaårige Barry tvingats göra men han får snart möjlighet att bo hos Lily och hennes familj. Han och Lily blir snart vänner. 
  Livet går sin gilla gång trots det kaos som råder i världen men en dag får invånarna i Slapton Sands besked om att de måste överge sina hem då den allierade armén ska använda byn som övningsplats för den kommande invasionen av Frankrike. Den invasion som kommer att gå under namnet Dagen D.
Sagt och gjort, familjen bryter upp för att bosätta sig hos morbror George och att verkar gå bra ända tills Lily upptäcker att Tips är borta! Kommer hon någonsin att få återse sin älskade katt? Alltmedan invasionen kryper närmare börjar Lily ta allt större risker när hon ger sig ut för att leta efter Tips...

Michael Morpurgo har tidigare skrivit böcker som Warhorse och Toro, Toro! Han skriver ofta berättelser med djur i centrala roller och historierna utspelas ofta under dramatiska skeenden i världshistorien - Den fantastiska historien om katten som försvann är inget undantag! 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar