tisdag 26 maj 2015

Fartfyllda äventyr med Kapten Prometeus




I bläckfiskens tecken / Kroppstjuvarna
Benni Bødker

Här har ni två sci-fi-/äventyrs- böcker som trycker gasen i botten från början till slut! 
  I staden New Amsterdam händer det märkliga saker som privatdetektiven Kapten Prometeus och hans medhjälpare Mats får i uppdrag att utreda. I första boken, I bläckfiskens tecken, försvinner flera raketer som på något märkligt sätt avfyras under vattnet vid stadens enorma bro, Breukelen-bron. De hemlösa barn som bor vid bron försvinner samtidigt under märkliga omständigheter. Kan det vara så att Kapten Prometeus ärkefiende Doktor Calamari ligger bakom både stölderna och de försvunna barnen? Och vad betyder egentligen det märkliga ordet, eldhavet, som det viskas om i staden? Kapten Prometeus och Mats beslutar sig för att ta reda på sanningen.

Efter den spännande första boken kastar man sig som läsare snabbt över bok nummer två, Kroppstjuvarna. Här får vi veta lite mer om Prometeus bakgrund. Han har varit soldat i rymdarmén och har där stridit mot ondskefulla rymdvarelser, så kallade ujo:s. Det här kommer till användning när kaptenen och Mats återigen dras in i ett mysterium där ujo:s från planeten Merkur med hjälp av den ondskefulle doktor Calamari tar över människors kroppar. När nu rymdvarelserna ser ut som människor kan de obehindrat attackera rymdcentret i New Amsterdam. Kan Kapten Prometeus och Mats än en gång stoppa Doktor Calamari innan det är försent?

Mycket lättlästa böcker som är fulla med supersnygga illustrationer av Lars Gabel. Perfekta för dig som kanske känner dig lite trött på att läsa eller för dig som bara vill läsa något snabbt på mindre än en timme!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar