tisdag 26 maj 2015

Fångade i snöstormen


Snöstormen
Sofia Nordin

De tre syskonen, Rut, lillasyster Tyra och storebror Laban, är på skidsemester tillsammans med sin pappa. De fyra bor i en stuga en dryg mil utanför Åre. En kväll när pappan begett sig iväg för att hämta sin nya flickvän Becka, som ska ansluta sig till familjen trots att Rut inte är så pigg på det, rasar en kraftig snöstorm som bara blir värre och värre efter att pappan åkt iväg. 
  Timmarna går och pappan kommer inte tillbaka. Utom sig av oro går de tre syskonen till sängs för att nästa dag vakna i en stuga som är helt översnöad. De är bokstavligen instängda i stugan och inser snart att syret i stugan inte kommer att räcka länge till. Till råga på att allt har mobilerna ingen täckning, de är avskurna från omvärlden!
 Tillsammans beslutar sig syskonen för att ta sig ut ur stugan för att sedan gå ner till Åre för att ta reda på vad som hänt med pappan, tänk om han råkat ut för en bilolycka i den kraftiga snöstormen? Det blir en snårig vandring för de tre och oron för pappan finns hela tiden i bakhuvudet på Rut, tänk om pappan är död? 

En lättläst och mycket spännande bok som man läser snabbt då det är en riktig bladvändare! Detta är Sofia Nordins första lättlästa bok. Andra titlar av henne är bl.a Natthimmel och Det händer nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar