torsdag 4 september 2014

Spänning under Andra världskriget


Svarta rosorna: Uppdraget
Camilla Lagerqvist

Året är 1943 och andra världskriget rasar. Trettonåriga Maja bor med sin mamma och två småsyskon på gränsen till Norge. Ofta ser de tyska stridsflygplan som passerar över Sverige på väg för att fälla sina bomber över Norge. Majas pappa har begett sig bort för att hjälpa till i motståndsrörelsen som bekämpar tyskarna. 
  Till det lilla samhället där Maja bor kommer det en dag några nya invånare, det är judiske Benjamin som tillsammans med sin mamma flytt från Norge samt Hedda som också lämnat Norge bakom sig tillsammans med sin mamma. Anledningen till att Hedda fått lämna Norge är dock lite annorlunda än varför Benjamin fick fly. De tre ungdomarna förenas snart i sin avsky för tyskarna och beslutar sig för att bilda en egen motståndsrörelse och det dröjer inte länge förrän de snart är indragna i ett uppdrag som är både farofyllt och spännande.

En fartfylld och mycket spännande verklighetsbaserad berättelse som ger läsaren en chans att lära sig en hel del om hur det kunde se ut i Sverige under andra världskriget. Detta är första boken i en serie och bok två kommer att publiceras i januari 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar