måndag 22 september 2014

Kärlek med förhinder


Eleanor & Park
Rainbow Rowell

Den sextonårige Park får en dag en ny elev bredvid sig på skolbussen. Den nya eleven är den kraftiga och rödhåriga Eleanor som snabbt blir ett mobboffer för de andra eleverna. Trots hennes lätt aggressiva utstrålning och speciella utseende så märker Park att han attraheras av Eleanor och efter många om och men börjar de så sakteliga prata med varandra. De upptäcker att de båda gillar samma musik och serier som t.ex X-men. De har likheter men vad gäller deras hemförhållanden kunde deras liv inte vara mer annorlunda.
  Eleanor bor med sin mamma, sina fyra småsyskon och sin elake och alkoholiserade styvfar Richie i ett snudd på förfallet hus. De har inga pengar och Richie är en tyrann som misshandlar Eleanors mamma och han är dessutom väldigt hatisk gentemot Eleanor själv. Park däremot bor med sina föräldrar och lillebror i ett välordnat och kärleksfullt hem där inget materiellt saknas. När Eleanor kommer in i Park och hans familjs liv så blir det en hel del konflikter mellan Park och hans föräldrar. Allt detta hamnar dock i skymundan när Eleanor en dag behöver Parks hjälp att fly från styvfadern. Frågan är nu om Parks och Eleanors redan bräckliga kärlek kan överleva även denna kris?

En fantastisk bok om en väldigt vacker kärlekshistoria mellan två lite annorlunda personer. Boken berättas ur både Eleanors och Parks perspektiv så man ser händelserna skildras genom dem båda. Boken utspelar sig 1986 och är fylld av referenser till den tidens populärkultur, något som gjorde boken extra rolig att läsa. Det är lättläst, gripande och väldigt, väldigt romantiskt. En bok som passar dig som gillar John "Fault in our stars" Greens böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar