tisdag 16 september 2014

Att hitta sig själv


Söta pojkar är bara på låtsas
Moa Eriksson Sandberg

"Allt var så mycket enklare då när söta pojkar bara var på låtsas: vackra och glittrande som bokmärken i en pärm. Nu var de plötsligt lika verkliga som jag. De var hud, saliv och svett. Men även om jag kunde känna doften av deras hud och smaken av deras kyssar så var de fortfarande märkligt främmande." 

Ella är 16 och bor i Laholm utanför Halmstad. Hon drömmer om att bli skådespelerska och studerar drama. Dagarna ägnar hon med sina tjejkompisar, tillsammans festar de, drömmer om framtiden, raggar på söta killar och lever det liv som många tjejer troligtvis gör idag. Ella är inte någon som står i ett hörn och väntar på den rätte utan hon tar för sig och upplever en massa härligt men går också på en del nitar. Många killar hinner passera innan hon träffar den lite blyge Rickard, kanske är han den som Ella letat efter?

Boken om Ella bygger delvis på författarens egna dagböcker och det är kanske därför som det känns som om den är skriven med absolut gehör för hur tonåringar talar och lever. Det är en bok som man rusar igenom, flytet är oerhört och det är en bok som man önskar att alla tjejer (och killar) läste för i grund och botten handlar det om att tro på sig själv och att inte ta någon skit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar