tisdag 30 september 2014

Lyrisk kärlek


Vad mina vänner inte vet
Sonya Sones

Här har vi en fin kärlekshistoria som är skriven helt i versform - ja hela boken är uppbyggd av dikter! Kan tyckas svårt och jobbigt att läsa men den här boken är allt annat än svår, det är lättläst och dessutom spännande att läsa något lite annorlunda!

Boken handlar om 14-åriga Sophie som är tillsammans med Dylan. Problemet är bara det hon börjat tröttna på honom, kärleken har bleknat och deras olikheter blir bara tydligare. För att göra det hela än värre så tycks Sophie, mot sin vilja, börja bli intresserad av skolans största mobboffer, Robin Murphy. Murphy är, till skillnad från Dylan, varken speciellt snygg eller populär. Ändå kan Sophie inte låta bli att tänka på honom och när de börjar umgås under jullovet kan inte Sophie ljuga för sig själv längre hon är kär i Murphy! Ska hon våga stå för sin kärlek inför sin kompisar och hela skolan?

Om du gillar denna så finns där en uppföljare där Robin Murphy är huvudperson. Den boken heter Vad min flickvän inte vet. Båda finns att låna på biblioteket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar