måndag 3 oktober 2022

Halloween: Klubben för hemska historier.

 


The Midnight Club
Christopher Pike

Till hospicet Rotterham home åker svårt sjuka ungdomar för att få ett värdigt avslut på sina liv. Vi får här möta ett gäng ungdomar som alla är svårt sjuka. Ilonka, Kevin, Anya, Spence och Sandra är alla i artonårsåldern och brottas med många tankar om livet och döden. 
  För att göra deras tunga tillvaro lite lättare har de bildat den så kallade "Midnattsklubben". De träffas varje natt kring midnatt för att berätta historier för varandra. Historierna rör sig över många olika ämnen och kan vara alltifrån skrämmande till romantiska.
  Tillvaron på Rotterham home går sin gilla gång men när sedan en av ungdomarna dör börjar de överlevande inse att deras tid är värdefull och de måste göra det bästa av den. Kommer de att hinna avsluta sina historier innan tiden runnit ut?

En förvånansvärt filosofisk bok som tar upp tunga ämnen men som också låter oss ta del av de hisnande historierna som berättas i "Midnattsklubben". En tänkvärd och minnesvärd bok (på engelska) som kommer som serie på Netflix, premiär den sjunde oktober. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar