måndag 26 september 2022

Kan Mika rädda sin mamma?

 


Blodspakten
Johan Rundberg

I denna, den fjärde delen i serien om Mika Månvind och Valdemar Hoff (de övriga delarna kan du läsa om här på bloggen, sök bara efter Johan Rundberg så hittar du recensionerna), är de båda omaka kompanjonerna på väg till godset Rosengåva. Här hoppas Mika få tag på sin mamma som lämnade bort henne till barnhemmet för tolv år sedan. 
  När de båda anländer får de raskt veta att Mikas mamma, Annie, är inspärrad i väntan på att polisen ska hämta henne. Annie är anklagad för svartkonst, det sägs att hon ligger bakom en seans där onda makter åkallats! 
  Rosengåva är nu ett gods i kris, människor blir sjuka, grödorna i markerna runt godset ruttnar och en märklig varelse sägs smyga omkring och skrämma de som bor på Rosengåva. 
  Mika inser att hon och Valdemar måste ta reda på vad som försiggår på godset för att rädda Annie. Är det verkligen övernaturliga krafter som ligger bakom allt det hemska eller finns där en helt annan, rationell förklaring?

Den här bokserien är en av våra absoluta favoriter, det är mycket välskrivet, spännande och lite läskigt. Mika och Valdemar är fantastiska huvudpersoner som en verkligen vill läsa mer om så vi hoppas det kommer fler delar i denna superba serie! Ett måste och läs helst serien från början, första boken heter Nattkorpen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar